Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mohácsról...

Mohács városában igazán nincs törökkori látnivaló, vagy emlék. A városban a főtér délkeleti oldalán a Fogadalmi Emléktemplom mellett áll Varga Imre - II. Lajos királyt ábrázoló szobra, és a körülötte lévő domborművek. A környéken, Sátorhely mellett található a mohácsi csatának emléket állító Mohácsi Történelmi Emlékhely, egy kápolna a város szélén és egy emlékmű a Csele partján. Mohács nélkül mégsem lehet a török emlékekről beszélni. Mohács, szimbólummá vált. Ezekről részletesen itt, ebben a menüpontban teszek említést.

dscf4769-075.jpg

 

 

Cikkek

Mohács mellett...

2012.10.07

dscf4817-003.jpg A Mohácson keresztülutazó - további emlékhelyeket keresőknek érdemes megállni a város Sátorhely felőli szélén lévő temetőnél. Ott található a Csatatéri emlékkápolna.

  

dscf4832-008.jpgA várost Szekszárd felé elhagyva, az 56 -os út mentén a Csele patak partján - a torkolat közelében áll - II.Lajos király emlékműve.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Mohácsról... | Hozzászólások: 0

Mohácson meleg volt...

2012.10.06

dscf4696-001.jpgSzép tavaszi délelőtt, március 22 -én  ragyogó napsütésben kerestem fel a sátorhelyi Történelmi Emlékhelyet. Jó pár éve, hogy itt jártam, azóta nagyon megváltozott az Emlékhely egyik fele. Egy koronaforma fogadóépület nőtt a régi kőtérkép fölé a bejárati hatalmas kapu mögött.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Mohácsról... | Fényképek: Mohács_Sátorhely | Hozzászólások: 0